Ήδη από τα μεταβυζαντινά χρόνια η Στεμνίτσα αποτελεί αργυροχρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο με ονομαστούς τεχνίτες που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και εδραιώνουν μια μακραίωνη παράδοση στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας.

Το 1976 οι τεχνίτες Λάμπης Κατσούλης, βραβευμένος για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών, και Αριστείδης Βλαχόγιαννης ξεκινούν τη διδασκαλία της Τέχνης του Αργυροχρυσοχόου σε μια σχολή που τότε ήταν Κέντρο Χειροτεχνίας του ΕΟΜΜΕΧ. Από το 1980 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας.

Από το 2013 η Σχολή ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου, διδάσκει σε μαθητές από όλη την Ελλάδα και διαθέτει τα εξής τμήματα:

"Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος"

"Συνοδός Βουνού"

 

Σοφία Ταγκαλάκη, MSc, Διευθύντρια Δ.Ι.Ε.Κ. Στεμνίτσας

 

 

Το Δ.ΙΕΚ Στεμνίτσας από 1η Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του κοινού τις ώρες 12:00 - 15:00. Όλα τα Δ.ΙΕΚ από 3η έως 14η Αυγούστου θα παραμείνουν κλειστά.

 

Την Δευτέρα 18/5/2020 και ώρα 3:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους χώρους του Δ.Ι.Ε.Κ. Στεμνίτσας, για τα νέα δεδομένα αναφορικά με τη φοίτηση της ειδικότητας: “Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος”, τα οποία προκύπτουν από την πανδημία Covid-19.

 

Page 1 of 21

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Who's Online

We have 12 guests and no members online

Login Form

| + - | RTL - LTR
#